Velg en side

6 tips til deg som skal flytte

8. juli 2021

 

Skrevet av Merete

 

Sommeren er høysesong for flytting. Her har vi samlet noen gode råd til deg som er på flyttefot. Disse kan være gode å huske på – uansett om du flytter hjemmefra for første gang, eller du er en mer erfaren flytter.

1. Meld flytting

Første bud er å gi beskjed til både Folkeregisteret og Posten om at du skal flytte. Før måtte du melde til begge hver for seg, men nå kan du melde flytting til både Posten og Folkeregisteret samtidig. Da har du én ting mindre å tenke på!

Når du melder adresseendring hos Posten får du i tillegg videresendt brevsendinger til din nye adresse i to måneder.

Er du student? Det er frivillig for studenter å melde flytting til Folkeregisteret. Les mer om hva som er lurt å tenke på hos Skatteetaten.

Husk å også endre adressen hos telefon- og bredbåndsleverandør, og andre viktige aktører som bank og lignende.

2. Flyttehjelp

Flytting er mye arbeid, og det kan være greit med noen ekstra hender. Enten du velger et profesjonelt flyttebyrå eller arrangerer dugnad med familie og venner, er det lurt å avtale i god tid.

Vi kan opplyse om at kanelboller og kaffe er gode lokkemidler.

3. Bestill strøm

For at vi skal kunne gi deg en strømavtale i din nye bolig, må vi få beskjed om flyttingen. Så snart flyttedato er satt, kan du gi beskjed til oss på kundesenter@helgelandkraft.no eller 751 00 700.

For at vi skal få flyttet avtalen din innen flyttedato må du melde fra til oss så tidlig som mulig, og senest to virkedager før du flytter ut fra den gamle boligen din. Glemmer du dette, kan du risikere at strømmen i den nye boligen er avslått.

Husk å ha målepunkt-ID klart når du tar kontakt med oss. Målepunkt-ID består av 18 siffer og starter med 7070575000. Du finner ID-nummeret enten på en gammel strømregning eller ved å logge inn på nettsidene til strømleverandøren din.

Hvis du er fornøyd med strømavtalen din, kan du ta den med deg avtalen videre – uansett hvor i Norge du flytter. Bare gi beskjed til oss, så ordner vi med alt det praktiske.

Bytte strøm­leverandør?

Har du en annen strømleverandør i dag og ønsker å bytte til Helgeland Kraft?
Da kan du sende oss en mail på bestilling@helgelandkraft.no eller ringe oss på 751 00 700 så hjelper vi deg.

4. Kvitt deg med det du ikke trenger

Å flytte er en gyllen anledning til å kvitte deg med det du ikke trenger, og få ryddet i skuffer og skap. Gå gjennom alt du eier, rom for rom, og del det inn i fire kategorier:

  1. Beholde
  2. Selge
  3. Donere
  4. Kaste

Når ting så er sortert, er det bare å gå i gang med salg, donering og kasting, før du pakker tingene du skal beholde pent ned i esker.

5. Skaff nok esker og utstyr

Vi eier mer enn vi tror, og ofte så skal det noen runder til før en leilighet eller et hus er tømt. Sørg derfor for å ha praktiske løsninger for pakking og merking. Et godt tips er å skaffe nok esker, avispapir, teip og et par gode tusjer. Kanskje du kjenner noen som har en tralle eller en stor bil å låne bort? 

6. Pakk etter kategori, ikke rom

Ryddeguru Marie Kondo oppfordrer oss til å pakke etter kategori i stedet for rom, slik vi vanligvis gjør. Ofte har vi mange like gjenstander plassert i flere rom, og da kan det være vanskelig å få full oversikt over alle gjenstander man har dobbelt opp av.

I stedet for å samle mange gjenstander i én stor eske: Pakk tingene i mindre bokser eller esker, som du deretter putter i en større  eske! Her får du virkelig bruk for tetris-ferdighetene dine.

Da var det i boks! Vi ønsker deg en god sommer, og lykke til med flyttingen 🌞